Projekt RAZLIČITOST udruge Mlada pera

Sa novom školskom godinom 2017/18. kreće i naš prvi veći projekt s ciljem izdavanja prve knjige s dječjim literarnim stvaralaštvom na temu RAZLIČITOST.

Tema je za sve uzraste ista, jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na što ga pojam različitost prvo ili najviše asocira ili ga neka radnja najbolje opisuje.

Projektom se, osim širenja pismenosti i literarnog izražavanja želi djecu upoznati s pojmom RAZLIČITOST i da različitost nosi pozitivan predznak, a ne negativan predznak predrasuda. Kroz selekciju pristiglih radova ukazati na različitost veličina, prehrambenih navika, igara, spolova, vjerovanja, življenja…

Broj korisnika s objavljenim radovima na portalu neograničen, broj korisnika čiji bi radovi bili objavljeni u knjizi 150-200.

Najbolje radove ćemo nagraditi, a zatim izdati i knjigu sa izborom iz pristiglih radova.
Kod proglašenja najboljih radova planiran dolazak najboljih mladih autora na uručivanje nagrada njima, a nakon izlaska knjige poklon te knjige knjižnicama svih škola čiji učenici su se odazvali natječaju.

Čim zaokružimo listu donacija i sponzora krećemo sa natječajem po svim osnovnim školama diljem Hrvatske da nam njihovu učenici pošalju svoj literarni rad na zadanu temu. Najbolje radove ćemo nagraditi, a zatim izdati i knjigu sa izborom iz pristiglih radova.

Ukoliko nam možete pomoći donacijom ili nekim oblikom sponzorstva, molimo javite nam se na email! I mi i naši mladi pisci bit ćemo Vam zahvalni!

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.