Najavljeni 3FF i Zrinski Art festival

U četvrtak 31. kolovoza, u prostoru oko čakovečkog Starog grada započinju dva festivala. Prvi je 3FF koju po drugi put organiziraju mladi okupljeni u CEZAM, manifestacija posvećena alternativnoj glazbi. Njega će nadopuniti Zrinski Art festival, koji se također organizira drugu godinu za redom, a koji okuplja umjetnike iz Čakovca i Međimurja, ali i goste iz ostalih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.

3FF predstavili su organizatori Ivan Latin i Neven Levačič, Zrinski Art festival umjetnički direktor Damir Klaić i suorganizatorica Nikolina Mekovec. Na konferenciji su govorili i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.

„Ovi festivali svojevrsni su završetak ljetnih događanja u Čakovcu, a unatoč tome što se održavaju tek drugu godinu, već imaju svoju publiku. 3FF je festival namijenjen mladima koji vole alternativnu glazbu, dok će Zrinski art područje oko Starog grada pretvoriti u svojevrsnu galeriju na otvorenom“, rekao je, među ostalim, pročelnik Vugrinec. Posebno je važno što 3FF organiziraju mladi okupljeni u CEZAM, a sufinanciranjem ovog projekta, kao i ostalih aktivnosti koje provode, Grad potiče kreativnost mladih i uključuje ih u osmišljavanje javne ponude.

Zamjenica župana Sandra Herman rekla je da Županija i Grad potiču sve aktivnosti koje umjetnici u vlastitoj režiji provode na našem području, jer je se osim obogaćivanja ponude, razvija i kulturni turizam te i na tom području postajemo prepoznatljivi. Zrinski art festival su Centar za kulturu Čakovec, Grad i Županija prijavili za sufinanciranje preko programa „Creative Europe“, ovih dana očekuje se ocjena, te ako prođe, dogodine će sadržaji koji se nude posjetiteljima biti još bolji.

Program 3FF predstavili su Ivan Latin i Neven Levačić, koji su se zahvalili Gradu Čakovcu na činjenici da financijski potpomaže ovaj festival. Program  počinje u petak, 1. rujna projektom „Hrana, ne bombe“, gdje će kuhati Matija Bogdan, a nastavlja se koncertima bendova Emohasis, Wifly, Atheist Rap i Mašinko. U subotu se među ostalim u prostorima nekadašnjeg disko kluba u bedemima Starog grada održava Festival dokumentarnog filma na kojem će se predstaviti međimurske osnovne škole. Subotnji headlineri su Repetiror, a nastupit će i Inhibis, Ogenj, Media Stres i Bamwise.

Prema riječima umjetničkog direktora Zrinski Art festivala Damira Klaića ove godine uz domaće umjetnike gostovat će i Slovenci, Srbijanci, Britanci i Amerikanci. Bogat program i brojne instalacije, ovaj dio grada pretvorit će u muzej na otvorenom. Iako smo mali grad, brojni umjetnici koji djeluju na ovom području, svojim radom i idejama, mogu doprinijeti razvoju kulture, a ovim festivalom to i pokazuju. Festival se službeno otvara u četvrtak, izvedbom plesne koreografije „Ritual svijesti“, Studija „Teuta“ iz Čakovca. Prema riječima voditeljice studija te jedne od organizatorica festivala, očekuje nas jedna od najboljih izvedbu dosad.

3FF festival počinje u petak u 19:00 sati, a završava u subotu kasno u noć. Zrinski Art festival počinje u četvrta u 20:30, a završava u nedjelju navečer.

IZVOR: Grad Čakovec

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.