USMŽ ne miruje: Rekrea(k)tiva i Zlatne godine u punom zamahu

Udruga slijepih Međimurske županije i njezini članovi ovih su dana izrazito aktivni. S 01.06.2017. započela je provedba trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu kojeg je održan Tečaj vrtlarstva na kojem su članovi Udruge čistili vrt od korova, uređivali ga, zalijevali i brali prve plodove.

vrt

Također, održan je i roditeljski sastanak na kojem su sudjelovali roditelji djece članova Udruge, a na kojem su predsjednica Udruge, Marija Ciglar, te voditeljica programa, Marina Gašparić, obavijestile roditelje o aktivnostima programa namijenjenim djeci.

sastanak

Programom „Rekrea(k)tiva“, koji Udruga provodi zajedno s partnerima, Centrom za socijalnu skrb Čakovec, Podružnica Obiteljski centar, i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije, provode se sportske i edukativne aktivnosti za djecu te im je organizirano aktivno članstvo u knjižnici, podrška njihovim roditeljima, psihosocijalna podrška, socijalne usluge te radno-okupacijske aktivnosti za odrasle slijepe osobe. Cilj programa je povećati socijalnu uključenost i kvalitetu života za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe iz Međimurske županije kroz organiziranje aktivnosti slobodnog vremena i osiguranje dostupnih i kvalitetnih socijalnih usluga i aktivnosti za odrasle.

U sklopu projekta „Zlatne godine“, također financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji se provodi zajedno s Udrugom slijepih Varaždin, održana je Kreativna radionica na kojoj su članovi izrađivali stalke za tehničke i kemijske olovke te kuverte. Na taj način Udruga je organizirala slobodno vrijeme starijih slijepih osoba kroz druženje te izražavanje kreativnosti. S ciljem relaksacije i podizanja raspoloženja održana je Radionica relaksacije smijehom na kojoj su se radile vježbe disanja, istezanja, smijeha i opuštanja.

druzenje

U sklopu sportskih aktivnosti projekta, Udruga slijepih Varaždinske županije organizirala je Međunarodno sportsko-rekreativno druženje u Varaždinskim Toplicama gdje su članovi njihove i naše udruge te Medobčinskog društva slepih in slabovidnih Ptuj i Murska Sobota igrali pikado i šah te plivali.

igre

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.