U Parizu na obali Seine nasukan kit

Parižane koji inače uživaju u šetnjama uz Seinu prošli petak dočekao je neobičan prizor popraćen neugodnim mirisom – kit na obali rijeke

Belgijska grupa koja se naziva Captain Boomer pokušava ojačati svijest o ekološkim problemima, no na pomalo neobičan način. Na obali Seine napravili su vrlo vjernu skulpturu nasukanog kita koja ne uključuje samo izgled, već i smrad koji bi imao takav leš.

Paris

Prolaznici su, naravno, ostali u šoku kad su ugledali kita na obali rijeke koja teče kroz Pariz. Još više ih je vjerojatno iznenadio cijeli tim forenzičara koji su ‘pokušavali otkriti što je ubilo divovskog sisavca’.

‘Ovo se događa relativno često, no ne u Parizu. Zapeo je kod mosta, pa su ga vatrogasci kranom izvukli iz vode’, rekao je umjetnik Tim Van Noten pretvarajući se da je skulptura stvarni kit.

Grupa Captain Boomer nada se da će ljudi početi razmišljati o tome kako utječu na okoliš te na druga živa bića s kojima dijelimo planet – od odlaganja smeća u oceane do korištenja sonara u vodama u kojima žive kitovi.

‘To je umjetnički način na koji ljudima približiti okoliš. Ove hiperrealistične skulpture su ogromne metafore propasti našeg ekološkog sustava’, rekao je osnivač grupe Captain Boomer, Bert Van Peel.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.