INFORMATIČKA OBUKA ZA SLIJEPU DJECU

Iz Udruge slijepih Međimurske županije javljaju o novim aktivnostima, ovog ljeta su jednostavno neumorni i ponovo dokazuju da ne postoje prepreke za one koji žele živjeti život punim plućima.

Tako je projektom “Kapljice” kojeg financira Eko Međimurje Udruga slijepih Međimurske županije provela osnovnu informatičku obuku za jedno dijete, člana Udruge, kako bi ga educirali za samostalno korištenje računala.

Kako bi im se poboljšala informatička pismenost, za četvero djece provodi se napredni tečaj informatike preko programa “Rekrea(k)tiva”, financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za slijepe osobe je pojava i primjena modernih tehnologija koje se temelje na zvuku tj. govoru od velikog značenja, jer im omogućuje da se samostalnije informiraju, obrazuju i osposobe za nove vrste poslova i lakše uključe u društvene tokove života te da obavljaju aktivnosti koje do sad nisu mogle bez pomoći treće osobe.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.