Danas počinju prijave u srednje škole, ljestvice poretka vidljive već večeras

Za sve je osmaše danas važan dan jer točno u podne krenule su prijave obrazovnih programa u sustavu NISpuSŠ, kako je i propisano Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. Ogledne ljestvice bit će vidljive već danas, u 22 sata.

upisi u srednje škole

Svi osmaši koji su prošlu školsku godinu završili uspješno danas će online putem sustava NISpuSŠ moći odabrati srednju školu u kojoj žele nastaviti svoje školovanje. To mogu učiniti od danas u 12 sati, a prijave obrazovnih programa trajat će sve do 10. srpnja uz iznimku onih obrazovnih programa koji zahtijevaju dodatne provjere, a koji će se moći prijavljivati do 2. srpnja, detaljno piše Srednja.hr.

Prve ogledne ljestvice poretka bit će vidljive već večeras u 22 sata, a konačne ljestvice poretka za sve programe, pa i one s ranijim rokom prijave, bit će generirane 10. srpnja 2017. godine.

Svi kandidati koji žele prijaviti obrazovne programe i upisati se u ljetnome roku, moraju ih prijaviti u navedenim rokovima te poštovati i ostale rokove važne za ovogodišnji upis u srednje, a koje možete vidjeti ovdje.

PREPORUKA:  USVOJEN NOVI ZAKON O PROMETU Vozačku će biti puno lakše izgubiti, stižu puno stroža pravila za sve

Listu prioriteta treba pažljivo pripremiti tako da se na vrh liste postavi obrazovni program koji se najviše želi upisati, a zatim i ostali, željenim redoslijedom. Sukladno tome, kandidat će se optimalno rasporediti na obrazovni program koji mu je najviši na listi prioriteta, a za koji se, prema ostvarenim bodovima, nalazi u sklopu upisne kvote.

Posebnu pažnju potrebno je obratiti pri prijavljivanju paralelnih umjetničkih programa na način kako je opisano u publikaciji ‘Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2017./2018. – Idemo u srednju! – Učenici koji upisuju umjetničke programe i odjele za sportaše’, koju možete preuzeti ovdje.

U videu u nastavku možete vidjeti kratku uputu kako prijaviti obrazovne programe i osnovne informacije o predstojećim događajima u sustavu.

Kalkulator bodova za upis u srednje škole možete otvoriti na ovoj poveznici, a ako se još uvijek dvoumite oko prioriteta, detalje o pojedinim školama koje vas zanimaju možete vidjeti u našoj rubrici ‘Škole’, dostupnoj ovdje.

Odgovori