13 učenika iz Međimurja dobitnici plakete Oskar znanja

Već 13 godina za redom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija organizira svečanu dodjelu najznačajnijeg priznanja u obrazovanju Oskar znanja. Tom prigodom se nagrađuju najuspješniji i najbolji učenici i njihovi učitelji i nastavnici mentori.

Ove godine, svečana dodjela održala se u Velikoj dvorani Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kada su mentorima i učenicima uručene zahvalnice i plakete, a posebne skulpture i ove su godine djelo učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, u suradnji sa Srednjom školom „ August Šenoa “ iz Garešnice, javlja Medjimurjepress. Uz ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranku Žarković-Pečenković, nagrade su učenicima uručili pomoćnik ministrice znanosti i obrazovanja Momir Karin te predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk, a sveukupno su podijeljene 352 nagrade učenicima, od čega 219 nagrada za prva tri mjesta na državnim natjecanjima te 133 nagrade za prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima. Svečanosti dodjele prisustvovali su još i dekan Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Lajoš Žager i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije Branko Sušec, koji je tom prigodom pozdravio 13 međimurskih dobitnika, njihove mentore i ravnatelje, koji samo dokazuju kako je obrazovni sustav u našoj županiji jedan od najboljih u cijeloj državi.

„Htio bih Vam od srca zahvaliti, mentorima, roditeljima, svima koji su bili uz Vas, a prvenstveno Vama dragi učenici koji ste dali sve od sebe i još jednom pokazali svoje znanje te dokazali da je Međimurje i dalje u samome vrhu kada je obrazovanje u pitanju“, istaknuo je pročelnik i dodao kako će se za sve nagrađene učenike i mentore održati svečani prijem kod župana Međimurske županije Matije Posavca.

Dobitnici oskara znanja iz Međimurja su Tina Čatlić, Martin Josip Kocijan, Domagoj Smolić, Josip Nino Pleh, Sara Tušek, Julijana Jelena Toplak, Ivona Marciuš, Luka Šafarić, Vilim Srnec i Samuel Sobočan, od čega dobitnici međunarodnih priznanja Lukas Novak, Lucija Marković i Eva Perčić.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.