Odnos nacionalnih medija prema Međimurcima katastrofalan

radnici Meisa

Ne prvi puta, nacionalni mediji u debelom luku zaobilaze Međimurce i međimurska događanja. Ovoga puta irelevantni su im bili radnici  tvornice MEISO koji su jučer protestirali ispred Sabora RH.

Teško se oteti dojmu, da ponekad i individulani, pojedinačni, protesti ispred Sabora dobe više medijskog prostora, a da o tvrtkama s juga zemlje i ne govorim.

Taj neravnopravan odnos nije od jučer i još jednom skreće pozornost na brojne naše građane koji se s razlogom pitaju zašto uopće plaćaju tv pretplatu.

Mora da urednici televizija zaista misle kako Međimurci nemaju gospodarskih poteškoća ili su se priklonili Vladi za koju je slučaj MEISO završena stvar.

Kada se zna da većina državnog novca putuje prema južnim krajevima i da se kod poteškoća njihovih tvrtki radi neviđena reklama, zapravo dolazimo do zaključka kako smo opet prepušteni samima sebi. Ne po prvi puta.

Sva sreća da na jučerašnjem protesta radnika tvornice MEISO nije došlo do nekog ekstremijeg događanja, jer kamere bi letjele na sve strane.

A od naših saborskih zastupnika, jedino je Branislav Bunjac našao za shodno da iskaže senzibilitet i bude im pri ruci u nastojanju da ustraju u svojim namjerama. Ostale kao da nije briga što se događa u ovoj međimurskoj tvrtci.

I to je nažalost slika podijeljenog Međimurja, ma kako nas uvjeravali u suprotno.

R.Dobošić (Medjimurjepress)

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.