Epidemija u Čakovcu!

Sad je i službeno : epidemija u Čakovcu u punom je zamahu!

Prve simptome sam zamijetio negdje prije mjesec dana, no svjesno sam odbijao prihvatiti uočene simptome, zavaravajući se da si to samo umišljam. No sad kad su i drugi počeli zamjećivati i ukazivati na te simptome, više nema sumnje, epidemija je zavladala Čakovcem!

Ako ste i vi primijetili te simptome, hitno potražite pomoć, a simptomi su sljedeći:
– svuda primjećujete samo slike japanskih trešnji u cvatu, prvo jedno drvo, pa onda cijeli drvored u cvatu, pa lijepi Čakovec iz Kermitove perspektive, pa moj Čakovec iz Klepetanove perspektive, pa naš Čakovec iz njihove perspektive, ali su zabranjene slike Čakovca iz narodne perspektive.
U Čakovcu nema ničeg drugog za slikanje zadnjih mjesec dana osim cvijeća. Nije da cvijeće nije šaroliko: ima tulipana, narcisa, niti ne znam nazive svog tog cvijeća, ali u zadnje vrijeme i očito do daljnjega to je jedini dozvoljeni motiv za slikanje, objavljivanje i komentiranje.
Izmilili odnekuda i neki ljudi koje do sada nismo primjećivali, ali oni će još više uljepšati svoj Čakovec. Samo da im damo prave sadnice i motive za slikanje.

A motivi za slikanje i pisanje su cvijeće, cvijetovi, cvijet i drvored, hvala Bogu pa imamo i nekoliko procvjetalih kružnih tokova. Čak se ni park ne smije slikati, jer one vrane ne znaju pustiti vodu za sobom. Prije su valjda koristile  vodu iz one fontane u parku koja se ne smije spominjati kao da je vlasništvo lorda Voldemorta, no kako je presušila, nema više ni ispiranja govana. Pojedini nadobudni pojedinci se ne drže pravila i pokušavaju u nekim medijima, čak i fejsbuk grupama ukazivati na neke probleme, nedostatke, ali te objave nestaju brzinom munje. Iz jednostavnog razloga što su svi mediji u Čakovcu, a i šire, sto posto objektivni i ne žele da se zamaramo tamo nekim detaljima, “nikakvi crnjaci ni ružne stvari”.

Dakle, ako ste primijetili te simptome, brzo si pomozite! Ne treba vam ni fotoaparat, bit će dobar i mobitel, i odmah na slikanje i objavljivanje. I ja sam odmah danas napravio tri fotke sa cvjetnim motivima. Toliko su dobre da razmišljam o samostalnoj izložbi u Scheierici, no vi ocijenite!

cvijet

Drage Čakovčanke i dragi Čakovčanci, u ozbiljnoj sam kušnji da raspišem natječaj za najbolju nepostojeću fotografiju.
Utvrdili smo što se smije slikati i objavljivati, a što je zabranjeno voće. Dakle, ja bih raspisao natječaj za najbolju nepostojeću fotografiju. U konkurenciju bi ulazile sve nepostojeće fotografije objavljene u/na/iznad/pored/usred bilo kojeg od mnogobrojnih objektivnih i neutralnih medija u Čakovcu, čak i na Jugu, a po potrebi i preko zaobilaznice.
Osjeti li neki sponzor potrebu/želju/nagon da nagradi darovitog pobjednika natječaja, može to napraviti i anonimno!

I za kraj, malo prigodnih, pupoljastih misli:

pupoljci

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.