Zavirite u prvu 3D kuću: Gotova za 24 sata, a traje 175 godina

Najnovije dostignuće 3D printerom dat će vam krov nad glavom u samo 24 sata jer toliko je bilo potrebno da se isprinta cijela kuća

Zavirite u prvu 3D kuću: Gotova za 24 sata, a traje 175 godina

Tvrtka Apis Cor, specijalizirana za 3D printanje koja posluje u Rusiji i San Franciscu, ponosno je objavila da joj je za tiskanje cijele kuće trebalo točno 24 sata. Žuta kuća isprintana je u Rusiji, a korišten je mobilni 3D pisač, tako da građevina odmah ostaje na svojoj lokaciji.

Isprintani su glavni zidovi, koji su ojačani betonom. Zatim su dodani isprintani pregradni zidovi, a nakon što je pisač  uklonjen kranom, dodani su prozori i dovršeno unutarnje uređenje. Izrada je koštala nešto više od 10.000 dolara, kuća je velika 37 metara kvadratnih i sastoji se od hodnika, kupaonice, dnevnog boravka i kuhinje.

Tako bi kupci u budućnosti za otprilike 70.000 kuna mogli dobiti kućicu iz 3D pisača koja ima rok trajanja 175 godina.

Izumitelj mobilnog 3D printera Nikita Chen-yun-tai kaže da je ideja o isprintanoj kući vođena željom da svi mogu imati bolje životne uvjete po pristupačnim cijenama.

‘Želimo pomoći ljudima diljem svijeta da poboljšaju svoje životne uvjete. Proces gradnje zato treba postati brz, učinkovit i kvalitetan. Da bi se to dogodilo, sve teške poslove moramo prepustiti pametnim strojevima’, rekao je Nikita Chen-yun-tai za The Telegraph.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.