Zavirite u prvu 3D kuću: Gotova za 24 sata, a traje 175 godina

Najnovije dostignuće 3D printerom dat će vam krov nad glavom u samo 24 sata jer toliko je bilo potrebno da se isprinta cijela kuća

Zavirite u prvu 3D kuću: Gotova za 24 sata, a traje 175 godina

Tvrtka Apis Cor, specijalizirana za 3D printanje koja posluje u Rusiji i San Franciscu, ponosno je objavila da joj je za tiskanje cijele kuće trebalo točno 24 sata. Žuta kuća isprintana je u Rusiji, a korišten je mobilni 3D pisač, tako da građevina odmah ostaje na svojoj lokaciji.

Isprintani su glavni zidovi, koji su ojačani betonom. Zatim su dodani isprintani pregradni zidovi, a nakon što je pisač  uklonjen kranom, dodani su prozori i dovršeno unutarnje uređenje. Izrada je koštala nešto više od 10.000 dolara, kuća je velika 37 metara kvadratnih i sastoji se od hodnika, kupaonice, dnevnog boravka i kuhinje.

Tako bi kupci u budućnosti za otprilike 70.000 kuna mogli dobiti kućicu iz 3D pisača koja ima rok trajanja 175 godina.

Izumitelj mobilnog 3D printera Nikita Chen-yun-tai kaže da je ideja o isprintanoj kući vođena željom da svi mogu imati bolje životne uvjete po pristupačnim cijenama.

PREPORUKA:  Jeste li znali ili ste samo radoznali?

‘Želimo pomoći ljudima diljem svijeta da poboljšaju svoje životne uvjete. Proces gradnje zato treba postati brz, učinkovit i kvalitetan. Da bi se to dogodilo, sve teške poslove moramo prepustiti pametnim strojevima’, rekao je Nikita Chen-yun-tai za The Telegraph.

Odgovori