Četiri fotografa iz Hrvatske među 50 najboljih na svijetu, među njima i Međimurac

Petar Sabol

FOTOGRAFIJE “Kovitlanje” Petra Sabola i “Ožiljci života” Nikole Franjića ušle su među top 50 prijava na natjecanje Sony World Photography Awards. Sabol je plasiran u kategoriji divlje prirode, a Franjić u kategoriji najboljih portreta. U top 50 ovog prestižnog natjecanja ušli se su također fotografije Petra Bobana (kategorija dokumentarne fotografije) i Roberta Marića (kategorija Enhanced).

Robert Marić

“Već treću godinu bilježim uspjeh na Sony World Photograph Awards, te mi je iz tog razloga posebno zadovoljstvo biti plasiran među 50 najboljih fotografa”, izjavio je Petar Sabol, koji je sa svojom fotografijom “Vodomar u akciji” prošle godine osvojio prvo mjesto u kategoriji najboljeg hrvatskog fotografa na istom natjecanju.

Nikola Franjić

Finalisti se trenutno natječu za niz vrijednih nagrada među kojima je Sonyeva najnovija fotografska oprema, predstavljanje u publikaciji natjecanja, kao i novčane nagrade u vrijednosti 25 000 dolara za Fotografa godine, 5000 dolara za pobjednika otvorene kategorije i oprema u vrijednosti 30 000 eura za pobjednika studentske kategorije.

Svjetska organizacija za fotografiju ove godine bilježi desetu obljetnicu najvećeg natjecanja u području fotografije, kao i deset godina suradnje s glavnim partnerom, tvrtkom Sony. Ove godine na natjecanju sudjeluju 183 zemlje, a u uži su izbor ušele fotografije iz čak 49 zemalja.

Petar Boban

Pobjednici u otvorenoj i nacionalnoj kategoriji bit će objavljena 28. ožujka, a 20. travnja će na svečanoj ceremoniji u Londonu biti proglašeni najbolji radovi iz profesionalne kategorije, kao i Fotografi godine u otvorenoj kategoriji, kategoriji za mlade kategoriji za studente fotografije.

Nagrađene će fotografije biti izložene u londonskoj galeriji Somerset House od 21. travnja do 7. svibnja, nakon čega će početi svjetska turneja izložbe.

IZVOR: Index.hr

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.