Osoba godine iz susjedstva

Mislim da ćete se složiti sa mnom da ništa ne može zamijeniti toplinu vlastitog doma i taj osjećaj sigurnosti.
Na svoj paradoksalan način taj doživljaj, ugođaj, osjećaj, kako god to nazvali, temelji se i na našoj okolini i ljudima koje susrećemo, poznajemo, zamjećujemo, sa kojima dolazimo u kontakt poslovno, privatno, slučajno.
Šalje li nam okolina negativne vibracije, lijepo je skloniti se na sigurno i toplo, u svoj dom.
Šalje li nam okolina pozitivne vibracije, one samo pojačavaju učinak topline i sigurnosti doma.
A da ljudi ima svakakvih, ima. Pa i mi smo svakakvi, zar ne?

Prosinac je mjesec kada se obično biraju osobe godine, bilo općenito bilo po nekoj specijalnosti, zvanju, položaju.
Osobom godine može biti proglašena i osoba koju inače većina doživljava izrazito negativno. No proglašena je osobom godine jer je ostavila traga u protekloj godini, pa makar on bio i negativnog predznaka.
Vrlo često su osobe godine različite starlete, sponzoruše, rent-a-boy pripadnici, pa mogu dizati svoju cijenu za druženje (lijepa riječ, druženje), pa su zatim osobe godine razni političari, sportaši, glumci…

No nikad osoba godine nije običan čovjek iz susjedstva.
Jer on ne diže gledanost i ne povećava tiražu.
A ja vas sad sve molim, zamislite se na par trenutaka, razmislite, tko je ta obična osoba iz vašeg susjedstva koju poznajete ili ne, koju susrećete, koju ste zamijetili, koja je iz nekog razloga ostavila dojam na vas i podijelite to s nama.
Za mene su recimo osobe godine mladi par koji žive kat ispod mene. Imaju kćerkicu, kojoj kroz cijelu godinu obilježavaju vrata stana prigodnim ukrasima. Za Uskrs nalijepe na vrata naljepnice šarenih jaja, zečića, za svetog Nikolu čizmice, za Božić i Novu godinu šarene balone, u proljeće naljepnice s cvijećem…I malena zna kad je došla pred vrata svoga doma, jer su uvijek slikovito označena. I uvijek ima osmijeh na licu kad ugleda vrata.
Da, oni su za mene osobe godine jer ih smatram roditeljima godine.

Pa čujmo, tko je vaša osoba godine?
Vaša liječnica, frizerka, prodavačica, neka Jane ili John Doe…?

naljepnice za vrata

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.