Muslimanska zvijezda Liverpoola oduševila čestitkom za najveće katoličke i židovske blagdane

Emre Can
. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

RUGALI su mu se kada se po dolasku u Englesku prije utakmica molio onako kako to rade pripadnici njegove vjere, a sada je primitivnim glupanima zatrovanima mržnjom odgovorio – ljubavlju, piše Index.hr.

Emre Can, 22-godišnji defenzivac koji je prije dvije godine Bayer zamijenio Liverpoolom, sjajno igra treću sezonu u Engleskoj. Prošle se ustalio kao prvotimac i bio jedan od najzaslužniji za proboj Redsa do finala Europa Lige, a ove se ističe i golovima.
Iako je reprezentativac Njemačke, u kojoj je i rođen, kao što je jasno po imenu i prezimenu, Can je Turčin i to po oba roditelja, te predani muslimanski vjernik.
Rođen i odrastao u multinacionalnoj sredini s pripadnicima mnogih vjera, Can je očito savršeno shvatio koliko su poštovanje drugih i drugačijih nužni, posebno u svijetu punom međunacionalne, međurasne i međureligijske mržnje i nesnošljivosti, u kojem se svakog dana vrše napadi “u ime vjere”, pa tako i u ime Canove vjere protiv njegove domovine.
Jer mladi musliman oduševio je čestitkom povodom najvećih katoličkih i židovskih praznika, Božića i Hanuke:
“Sretan Božić i Hanuka svima.
Blagdani nam daju priliku da provedemo vrijeme s voljenima i zato ih trebamo slaviti. Bez obzira odakle ste i kojoj religiji pripadate. Svi dijelimo iste vrijednosti i dužnost nam je pomagati se međusobno i paziti na te vrijednosti. Nije važno jeste li kršćani, židovi, muslimani ili vjerujete li u nešto drugo. Sretan vam Božić i Hanuka svima!”

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.