Tri dana prije izbora Sinčić osnovao novu stranku

Ivan Vilibor Sinčić

Ministarstvo uprave potvrdilo je HRT-u da je 8. rujna 2016., odnosno samo tri dana uoči izbora, zaprimilo zahtjev za upis političke stranke pod nazivom Živi zid – Ivan Vilibor Sinčić u registar političkih stranaka RH.

Na pitanje HRT-ove novinarke Kristine Pešić Biondić zašto je povukao taj potez, Sinčić je rekao kako je riječ o pravnim zavrzlamama te da se samo htio osigurati. Na njeno opetovano inzistiranje, odgovarao je kako je koalicija čvrsta i koalicija ide dalje. Nije bilo nikakve fige u džepu. Uvijek je bilo nekakvih podmetanja, bitno je da idemo dalje, rekao je Sinčić.

Nešto ranije, na novinarsko pitanje o napadima preko društvenih mreža od strane Hrvoje Runtića i Mihaele Varge na njega i druge članove Živog zida kazao da se njima kolega Runtić ne javlja, da ne dolazi na sastanke te da ne znaju što je s njim. Kolegu Runtića postavili smo na poziciju šefa izbornog stožera, te za nositelja liste. Htio bih da on dođe i da porazgovaramo, da uspostavimo suradnju. Naša vrata su mu otvorena i sada je on na potezu, istaknuo je Sinčić.

Očito ima puno rupa i nepravilnosti u Živom zidu, ali narod je i ovaj puta izabrao, uz stare, još par novih foteljaša, ništa više i ništa novo.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.