Stanoradu novac građana još jednim putem

Velimir Mađarić
Nerad i krađa u GP Stanorad, loš Nadzorni odbor (neki pojedinci i danas sjede u istom), dugovi čak od 2002.g. bivši gradonačelnik, trpanje netranparentnog poslovanja pod tepih, ignoriranje vijećničkih pitanja u prošlom sazivu, koštati će danas građane Čakovca novih 600.000 kuna koji se “upucavaju” u ovo poduzeće ili do.o.o. u stopostotnom vlasništvu Grada Čakovca, piše Medjimurjepress.

Koliko god se jučer oporba na Gradskom vijeću suprostavljala toj odluci, kao manjina u izglasavanju, nisu imali nikakve šanse. Pozicija je nadmoćnom većinom ignorirala mnoge konstruktivne prijedloge (Vrbanec, Blažeka, Kočila, Rusak…).

Direktor Stanorada Velimir Mađarić uvjeravao je vijećnike da će na osnovu poreznog duga od gotovo 700.000 kuna Stanorad pasti u stečaj. Da nema duga od ranije, koji pritiska poslovanje, tvrtka bi poslovala pozitivno. Narušena je supstanca i prema stambenim jedinicama (cca 150.000 kuna). Drugog izlaza nema osim da Grad pokrije gubitak, a firma u kojoj radi 10 djelatnika plus 6 žena čistačica spasi od stečaja.

Brojne opservacije vijećnika došle su na račun njegovog izlaganja u kojem je izrečen nedostatak nespremnosti dolaska na sjednicu u kojoj nema nikakvog programa sanacije, prijedloga ili konstrukcije ili kako drugačije postupiti. Prijedlozi poput onog da Stanorad sam otplati porezni dug na način da svi idu na minimalnu plaću, da se proda odmaralište Dramalj i da se tako sanira dug, da se raspiše natječaj za kupnju Stanorada, čak odvajanje dijela vijećničkih honorara, itd. pa sve do klauzule da će Stanorad jednog dana vratiti taj novac u gradsku blagajnu…sve je to pozicija glatko odbila.

Sa 14 glasova za, 6 protiv, odlučeno je da Grad Čakovec (tj. građani Čakovca) namire porezni dug u visini 600.000 kuna.
Pa uz redovite mjesečne uplate Stanoradu sad mu građani daju i novac preko gradske blagajne koji se puni, naravno, novcem tih građana.
odmaralište Dramalj
I za kraj, jedan interesantan moment: odmaralište Dramalj ove je godine dato na korištenje GP Stanorad. Prema riječima Mađarića, tijekom osmog mjeseca kapaciteti se nisu popunili. Razlozi nepoznati, kao ni koraci koji su poduzeti da se isti popune. Ali oni koji su ovih dana svratili na web stranice Stanorada mogli su zapaziti novu aktivnost. Ona se sagledava u pružanju usluga prodaje kuća i vila u dalekim zemljama. Možda baš tu leži spas uspješnog poslovanja

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.