Partijaneri ili radnici?

Izvanredni parlamentarni izbori su prošli, HDZ i MOST sastavljaju Vladu, ali sve se već okreće skorašnjim lokalnim izborima. Dok jedni smatraju da su se dokazali da bi mogli, drugi smatraju da su pokazali da mogu.
No sve je to stvar percepcije i uhljebništva.
Eto, već imamo tri kandidata za gradonačelnika Čakovca, a nesumnjivo će se pojaviti još koji.
Jedan od kandidata je Matija Posavec, sadašnji župan Međimurske županije, čovjek koji je na proteklim izborima pokazao što to znači preferencijalni glas, jer sa brojkom 14.835 je jednostavno pomeo sve ostale.
Najveća mu je prednost što gospodarstvu daje prednost pred politikom, a upravo zbog toga ima odličnu političku reputaciju. Ukratko, čovjek koji može reći da se dokazao radom, pa mu na izborima nije zasmetalo što je član Hrvatske narodne stranke, stranke koja je poznatija po uhljebništvu i od SDP-a i od HDZ-a.

Matija Posavec
Matija Posavec

3 puta manje preferencijalnih glasova dobio je sadašnji gradonačelnik Stjepan Kovač, 4.828. Koji bi htio biti još jednom gradonačelnik, ali istovremeno i saborski zastupnik. Veliko je pitanje da li je on kapacitet za to, jer nije baš da je toliki broj ljudi oduševljen njegovim tzv. kapitalnim djelima. Bez obzira odrađuje li posao sam ili to odrađuje netko u sjeni, kako će uskladiti medijske i partijanerske nastupe na relaciji Čakovec-Zagreb?
A zabavna je njegova izjava da će odabrati saborsku plaću “oslobađajući time financijski prostor za neke od gradskih projekata.”
E sad, ili mu je plaća tako velika da će se konačno ostvariti neki gradski projekti, a ako mu je mala, zašto se onda sam sebi podruguje svojim tzv. kapitalnim projektima?

Stjepan Kovač
Stjepan Kovač

Da ne pričamo o nekim odlukama njega i njegove stranke, SDP-a, kao recimo pokrivanje dugovanja GP Stanorada.
SDP je odlučio da Grad Čakovec (tj. građani Čakovca) namire porezni dug u visini 600.000 kuna, bez ikakve obveze Stanorada da taj novac vrati u gradski proračun i bez obzira što građani na račun Stanorada već uplaćaju mjesečne uplate. Mislim da nije potrebno napominjati iz koje stranke je direktor Stanorada Velimir Mađarić, i zašto se tako olako daje novac bez obaveze vraćanja ili namiravanja duga drugim putem, za što su oporbeni vijećnici dali nekoliko prijedloga.

A kažu kako je Međimurje razvijeno, prava Mala Švicarska. Međimurje jeste lijepo, ali dobrim dijelom zahvaljujući
svojim gastarbajterima koji novac zarađen u Njemačkoj, Austriji, toj famoznoj Švicarskoj i ulažu natrag u Međimurje.
Da nema njih, ne bi bili Mala Švicarska s najnižim primanjima u Hrvatskoj, bili bi samo županija s najnižim primanjima u Hrvatskoj.
Nedvojbeno je da zabave u Međimurju ima, no Međimurje, pa tako i Čakovec, trebaju i proizvodna radna mjesta. Proizvodnja je ta koja pokreće sve i otkuda počinje svo financiranje bilo čega i bilo koga.
I lokalna uprava, baš kao i nacionalna, treba biti okrenuta svim građanima, ne samo podobnima.
Evo, uskoro će godina dana kako sam predložio da se postavi barem jedna ljuljačka za djecu invalide.Jeste da su ta igrala skupa, ali nekako ostaje gorak okus kad vidiš da se za neke zabave ima novaca, za neke dugove bez pokrića se ima novaca, no za neke osnovnoljudske stvari nema, iako se non-stop obećaje da će biti pa da su postavljeni temelji pa ovo pa ono. Izgleda da bez obzira na stranku, obećanje je ipak samo ludom radovanje.

POVEZANO: Treba li Čakovec ljuljačku za djecu invalide?

POVEZANO: Čakovec dobiva novo dječje igralište

POVEZANO: Odgovor Grada – ipak i igrala za invalide

Pa tako dolazimo i na trećeg kandidata za gradonačelnika, a to je nezavisni gradski vijećnik dr.sc. Predrag Kočila čija je nezavisna lista na prošlim lokalnim izborima sudjelovala po prvi puta, koji slovi kao jedan od najvećih kritičara sadašnje vlasti u gradu. A zbog tih svojih kritika je završio i na obavijesnom razgovoru na policiji.

Predrag Kočila
Predrag Kočila

I sad dolazim do poante.
Nije li i ova naša mala sredina došla do faze kad uhljebi drmaju, a građani plaćaju? Zar smo došli do one faze jednovlašća kad moraš paziti koga kritiziraš ako ne želiš završiti na policiji? I tu napominjem kad kritiziraš, a ne blatiš!
Jesmo li došli u fazu kad imamo podobna i nepodobna pitanja?

Na ovim izborima je traženo od Hrvata da pokažu zrelost i razum.
To isto ćemo tražiti od Međimuraca na sljedećim, a vidjet ćemo hoće li je pokazati!
Partijaneri ili radnici?

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.