Najbolji prigovor na prekršajni nalog ikad :)

U kasnim večernjim satima 3. srpnja nepoznati policijski službenik priveo je Gorana Čandrlića na Kontu. Navodno zbog konzumiranja alkohola na otvorenom iako je kod sebe imao neotvorenu pivu. Nakon što je policijski djelatnik društvu naredio ‘da se maknu’ uslijedila je povratna reakcija okupljenog društva kojom je od policajca zatražena identifikacija. Na zahtjev se policijski djelatnik u nekoliko navrata oglušuje i zove pojačanje. Epilog: Čandrlića se privodi uz sredstva prisile bez ikakvog pisanog ili sudskog naloga te ga se u prostoriji sa izmetom na podu drži narednih desetak sati.

Uskoro stiže i prekršajni nalog na koji Čandrlić odgovara prigovorom koji će sigurno ući u antologiju pisane riječi. U cijelosti ga prenosimo ispod.

Prigovor na prekršajni nalog

Ovim putem upućujem prigovor na prekršajni nalog pod poslovnim brojem navedenim iznad.

Prekršajni nalog je neutemeljen. Neutemeljen je jer nije zasnovan na istini (a kako znamo, istina je sve što je bilo i što jest).

Nadalje, neutemeljen je iz razloga što se navode 2 počinitelja prekršaja, ja, Goran Čandrlić, i Bojan Majnarić. Za postupke i djela g. Majnarića ne mogu odgovarati, nego isključivo za svoje postupke i djela, što bi sud trebao znati.

U prekršajnom nalogu se navode događaji od dana 3.7.2016 godine oko 00.25h u Rijeci, Titov trg bb.

Ono što je istina u prekršajnom nalogu jest da sam protupravno i protuustavno lišen slobode, iz meni nepoznatih razloga.

No, krenimo redom, budući da ne želim odgovarati na navode policijskih službenika koji prikrivaju svoje stvarno postupanje u navedenom prekršajnom nalogu.

Naime, dana 03.07.2016 oko 17h sam bio na ručku kod mame, te sam ulovio ovu fotku sa lepezom:

Kao što vidite, dobro se zabavljam.

lepeza

Uz ručak sam popio jedno pivo. Nakon toga odlazim na zadnju plažu na Pećine bb i u beach baru Pajol konzumiram još jedno pivo (ili možda dva, ali nije ni bitno).

Usput sam fotkao nekog mačora sa velikim jajima (testisima, dolazi od latinskog testis što znači svjedok). Screenshot dolje, a direktni URL na moj instagram ovdje: https://www.instagram.com/p/BHXqJRxj_i_/?taken-by=gorancandrlic

Kao što vidite, i dalje se dobro zabavljam.

mačor

Nakon toga, oko 23.30 odlazim sa društvom u grad, gdje se nalazimo na “Kontu” te se dogovaramo gdje dalje.

Sa prijateljem Bojanom Majnarićem kupujem sljedeću pivu u dućanu Smiljana (iznimno bitno za nastavak priče). Dolazim nazad na “Kont” te se dogovaramo gdje ćemo dalje. Predmetnu pivu nisam otvorio, što znači da je navod o mom konzumiranju alkohola na javnom mjestu iz prekršajnog naloga lažan.

U tom trenutku dolazi osoba obučena u policijsku odoru (zvati ćemo ga Policajac #1) koji izgovara “mičite se odavdje”. Moj prijatelj Bojan Majnarić ulazi u raspravu s Policajcem #1 oko toga da se treba predstaviti tko je i što je. Policajac nakon izgovorenih par rečenica koje nisam pratio ali za koje sam shvatio da su iznimno agresivne s njegove strane, poziva pojačanje.

U tom trenutku molim jednog od prijatelja da smartphoneom snima cijeli slučaj (u posjedu sam snimke). Policajac #1 na to se kreće prema meni i zahtijeva da ugasim mobitel uz povike “prestani snimati”. Na to mu odgovaram da sam građanin RH i da imam sva prava na neometano kretanje i snimanje čega god želim u javnom prostoru.
Policajac #1 kreće prema meni na što prosljeđujem mobitel prijateljima a on me pita za identifikaciju.
Na to odgovaram da sam građanin RH sa pravom na slobodu (članak 22 Ustava RH) te da se prilikom policijskog postupka službena osoba dužna predstaviti svojim imenom, prezimenom i brojem značke. Policajac #1 razmjenjuje samnom nekoliko rečenica, pri čemu na 5 ili 6 direktnih upita da se identificira ne odgovara. Govorim policajcu #1 da nemam namjeru raditi probleme ali želim znati s kim razgovaram te da ću mu pokazati svoje identifikacijske isprave nakon što mi se predstavi.

Policajac brzinski pokazuje iskaznicu ispred mene zabljeskujući informacije baterijskom lampom te odmah potom on i policajac #2 koji se pojavio u međuvremenu upotrebljavaju sredstva prisile (lome mi ruke iza leđa i stavljaju lisice) te odvode prema policijskom autu time čineči prekršaj Ustava RH članak 24:

Nitko ne može biti uhićen ili pritvoren bez pisanog, sudbenog i na zakonu temeljenog naloga. Takav nalog mora biti pročitan i uručen uhićeniku prilikom oduzimanja slobode.

Nakon toga provodim vrijeme u zatvoru (otprilike 10 sati) uz maltretiranje policijskih službenika u prostorijama PP III. Za vašu informaciju, strpan sam u ćeliju u kojoj su govna na podu čime je povrijeđen članak 25. Ustava RH koji kaže:

Sa svakim se uhićenikom i osuđenikom mora postupati čovječno i poštivati njegovo dostojanstvo.

Samim time, Republika Hrvatska, putem Ministarstva Unutarnjih Poslova je kriva za povrede Ustava, tj, za neosiguravanje Ustavom zajamčenih prava.

Ujedno, Republika Hrvatska je dužna za otuđenje / gubitak imovine (jedne neotvorene pive) u vrijednosti od 15,00 kn.

Temeljem članka 25 Ustava RH u kojem je navedeno:

Svatko tko je bio nezakonito lišen slobode ili osuđen ima, u skladu sa zakonom, pravo na odštetu i javnu ispriku.

izričem zahtjev za odštetom u visini od 25.000.015,00 kn (slovima: dvadeset i pet milijuna i petnaest kuna). Rok za plaćanje odštete je 7 (slovima: sedam) dana. Nakon toga se zaračunavaju zakonske zatezne kamate. Prigovor ne odgađa izvršenje naplate.

Ukoliko se uplati ⅔ odštete, ista će se smatrati u potpunosti plaćenom.

Uplata se može izvršiti na moj žiro račun pri Erste Banci d.d. čiji IBAN glasi: HR3824020063101022608

Obrazloženje

Budući je moja sloboda meni nešto najvažnije na svijetu (imamo samo “sada”, čak i gledajući kvantne termine, predlažem da pogledate kako se stvara svijest putem razlamanja kvantne funkcije valova (https://en.wikipedia.org/wiki/Wave_function_collapse) i ovaj predivan video: https://www.youtube.com/watch?v=hKAVgq99o_w ), smatram da je moje vrijeme na ovom planumu prostorvremena neprocjenjivo, pa ipak moram staviti cijenu na svoju satnicu koja iznosi 2.500.000,00 kn (slovima: dva milijuna i pet stotina tisuća kuna).

U Rijeci, 06.09.2016
Goran Čandrlić

UPUTA O PRAVNOM LIJEKU
Protiv ovog prigovora i zahtjeva za odštetom RH ima pravo podnijeti prigovor u prekluzivnom roku od 8 (slovima: osam) dana od dana primitka.

Dostaviti:
Sudac Diana Frajman v.r.
Pismohrana

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.