Koalicijski partner Živog zida Juro Martinović kupio stan pod ovrhom

Koalicijski partner Živog zida Juro Martinović kupio stan pod ovrhom

JURO MARTINOVIĆ Martinović, nositelj liste koalicije Živog zida, Franka, Akcije mladih i Promijenimo Hrvatsku u VI. izbornoj jedinici kupio je prošle godine stan koji je bio pod ovrhom, saznaje Index.hr.

Index je došao u posjed dokumenata koji pokazuju da je Martinović za milijun kuna kupio stan od 99 kvadrata s dvorištem od 2722 kvadrata i spremom od 3 kvadrata u jednom zagrebačkom naselju.

Zanimljiva je informacija ako uzmemo u obzir da je Martinović član koalicije u kojoj se nalazi Živi zid, a kojemu je borba protiv ovrha jedna od temeljnih točaka kampanje.

Prema Zaključku o predaji nekretnine kupcu prema Ovršnom zakonu, kojeg objavljujemo u tekstu, Općinski građanski sud u Zagrebu je 27. ožujka 2015. godine naložio da se spomenuta nekretnina predaje kupcu Juri Martinoviću.

rješenje

Stan prodan za preko milijun kuna

“Ako ovršenik dragovoljno ne preda navedenu nekretninu u navedenom udjelu kupcu nakon donošenje ovog zaključka, pristupit će se, na prijedlog kupca, ovrsi radi ispražnjenja i predaje nekretnine u prodanom dijelu kupcu”, stoji u Zaključku o prodaji nekretnine kupcu (čl. 101. st.4. Ovršnog zakona).

Osim Zaključka o predaji nekretnine, Index je u posjedu i  Rješenja istog suda u kojem stoji da Općinski sud u Zagrebu po sucu ovog suda Vladimiru Dimanovskom kao sucu pojedincu u pravnoj stvari ovrhovoditelja Erste&Steiermärkische Bank d.d., Rijeka zastupani po Odvjetničkom uredu Mađarić i Lui iz Zagreba, protiv ovršenika, zastupana po punomoćniku Vinku Adžiću, odvjetniku iz Zagreba, nakon održanog ročišta za prodaju nekretnine riješio je da se ista proda Juri Martinoviću za 1.050.000,00 kuna.

Zemljišnoknjižnom odjelu ovog suda nalaže se izvršiti zabilježba dosude nekretnine prije pravomoćnosti ovog rješenja.

U Rješenju se također nalaže da se nakon ispunjenja iz Ovršnog zakona u zemljišnim knjigama upiše pravo vlasništva u korist kupca Juro Martinović te se određuje brisanje zabilježbe rješenja o ovrsi i brisanje prisilnog založnog prava.

Zaključak

Martinović: Stan nije bio opterećen ljudima i stvarima

Podsjetimo kako je Juro Martinović, u prošli saziv Sabora ušao kao član MOST-a kojeg je potom napustio zajedno sa saborskim zastupnicima Ivanom Lovrinovićem i Ivicom Mišićem te su zajedno osnovali stranku Promijenimo Hrvatsku. Njihova je stranka potom ušla u predizbornu koaliciju sa Živim zidom, najvećim protivnikom ovrha.

Za komentar i provjeru autentičnosti ovih dokumenata kontaktirali smo Juru Martinovića koji nam je potvrdio da je kupio stan u ovršnom postupku, no da tu ne vidi ništa sporno. Pitali smo ga je li to bila prva nekretnina od ovršenika, no kazao je kako nema takve podatke.

“Ovo je irelevantna informacija, zanimljiva jedino mojim političkim protivnicima. Istina je da sam lani kupio stan koji je bio u ovršnom postupku, no taj stan nije bio opterećen ljudima i stvarima. Došao sam na licitaciju na Općinski građanski sud i tamo je bilo još desetak potencijalnih kupaca. Mogu reći da sam ga izlicitirao dosta skupo. Mogao sam proći i jeftinije. Ono što želim naglasiti je da ne bi nikad ušao u to da su u tom stanu bili ljudi. Prisilnih deložacija u tom slučaju nije bilo”, kazao nam je Martinović.

Pernar: Lud je onaj koji kupuje stan pod ovrhom

Upitali smo šefa Živog zida Ivana Vilibora Sinčića kako komentira činjenicu da je član njihove koalicije kupio stan koji se nalazio pod ovrhom, no odgovor od njega nismo dobili. Kontaktirali smo potom njegovog stranačkog kolegu Ivana Pernara.

“Mi branimo ljude koje deložiraju iz njihove prve nekretnine, a ovdje ne znamo je li bila riječ o prvoj nekretnini. Za svaku je osudu ako je netko deložiran iz tog stana, no ako nitko nije bio u tom stanu, odnosno ako nije deložiran, onda se nema što reći. Nama je svejedno radi li se tu o Martinoviću ili nekom trećem. No svakako pozivamo ljude da ne kupuju stanove pod ovrhom. Čovjek mora biti lud da ide kupovati stan pod ovrhom kad je cijena nekretnina tako pala pa se mogu kupiti jeftini stanovi”, rekao je za Index Pernar.

Inače Martinović je ostao zapamćen u posljednjim danima propalog saziva Sabora po tome što je bio protiv opoziva Karamarka, a za aferu Konzultantica kazao je kako je “takvih afera već i bilo”.

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.