Zrinski ART festival i 3FF festival alternative

Zrinski art festival

Prvi rujanski vikend dovodi u Čakovec umjetnike alternativce. Od petka, 2. rujna, do nedjelje, 4. rujna, ujedinjenim snagama umjetničku scenu Čakovca obogatit će dva festivala: Zrinski Art Festival i 3FF – Festival alternative.

Zrinski Art Festival

Međimurski umjetnici koji su članovi HDLUM-a, ULUPUH-a, ALU-a, HDD-a, koji djeluju kao samostalni umjetnici, odabrali su grad Zrinskih kao utvrdu umjetnosti i kulture. Više od dvadesetak autora s gostima iz Slovenije predstavit će se svojim radovima u svim umjetničkim disciplinama na Zrinski Art Festivalu. Cijeli festival zamišljen je kao “chillout-zona” za odmor i uživanje u umjetničkim instalacijama, skulpturama, slikarstvu, fotografiji, multimedijalnim radovima, glazbenim i svjetlosnim instalacijama, suvremenom plesu, te koncertima.

Festival će se održati od 2. do 4. rujna i na njemu će sudjelovati Sandra Požun, Beno Artnak, Robert Jurak, Ivana Mrčela, Kristina Pongrac, Vesna Osojnički, Maša Bajc, Rusa Trajkova, Bojan Miljančić, Stjepan Jerković, Nenad Opačić, Linda Golik Horvat, Boris Lisjak, Damir Klaić Ključ, Dušan Vugrinec Vugi, Stela Horvat, Ela Vujnović, Ena Bajuk Hampamer, Matija Filo, ŠAF, Teuta, Ansambl Paradidl, Tamara Korunek i dr. Otvaranje Festivala je u petak, 2. rujna, u 20.30 sati.

3FF – Festival alternative

U gradskom parku, ispod zidina dvorca Zrinskih, u isto vrijeme, od 2. do 4. rujna, održat će se 3FF – Festival alternative. U petak sviraju Husta, Peglica i Komandos, The Evokres i Clone Age (rock band). U subotu će glazbenim ritmovima u Jezeru Starog grada gospodariti Waitapu, Pridjevi, Gužva u 16-ercu, Parleki i Kries. Festival organizira ekipa iz Kluba Prostor – “CeZaM” Čakovec i Udruga mladih “3FF” Čakovec

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.