Sara Kolak: Mama, tata, Mato, zlato ide doma!

Sara Kolak

Mlada, 21-godišnja Ludbrežanka Sara Kolak postala je senzacionalna olimpijska pobjednica u Rio de Janeiru bacivši u finalu novi osobni i državni rekord koji sada iznosi 66,18 metara.

Još ne vjerujem. Zaslužila jesam, borila se jesam. Htjela sam od ovog natjecanja pokazati da se nisam zasitila s time da sam ušla u finale, htjela sam pokazati da sam sposobna za borbu i da se mogu nositi s najboljim atletičarkama svijeta. Mama, tata, Mato, zlato ide doma, rekla je u prvoj izjavi za HRT.
Priznala je da nikada ne baca više na treningu nego na natjecanju.

Kad uđeš u finale bilo kojeg velikog natjecanja, cilj ti mora biti medalja. Mora. Možda nećeš baciti za medalju ove godine, možda ćeš druge, ali to ti mora biti cilj. Nas je 12 tu, za to se borimo. Cilj mi je bio 65, ali ovo je jako daleko, uz smiješak je rekla naša nova heroina.

Sara praktički živi u Sloveniji, gdje je trenira Andrej Hajnšek, trener slovenske bacačice koplja Martine Ratej. On je moj drugi otac, rekla je i zahvalila mu, ali i Martini s kojom trenira i roditeljima i svima koji su joj pomogli da ostvari cilj.

Jedva čekam da čujem himnu, priznala je. Dodjela će se održati u petak tijekom večernjih natjecanja.

Sara Kolak je u drugoj seriji osigurala mjesto među osam najboljih kopljašica, što joj je bio prvi cilj za finale, a eksplodirala je u četvrtoj seriji u koju je ušla sa šestog mjesta. Sarino koplje je u četvrtoj seriji poletjelo do nestvarnih 66.18 metara, čime je za gotovo dva metra popravila svoj osobni i državni rekord (64.30 m) postavljen samo dan prije u kvalifikacijama. Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.

Bacanje koplja (ž) – finale:

  1. SARA KOLAK (HRV) 66.18 metara

  2. Sunette Viljoen (JAR) 64.92

  3. Barbora Špotakova (Češ) 64.80

  4. Maria Andrejczyk (Polj) 64.78

  5. Tatjana Haladovič (Bje) 64.60

  6. Kathryn Mitchell (Aus) 64.36

  7. Huihui Lyu (Kina) 64.04

  8. Christina Obergfoell (Njem) 62.28

  9. Flor Ruiz (Kol) 61,54

  10. Madara Palameika (Lat) 60.14

  11. Linda Stahl (Njem) 59.71

  12. Christin Hussong (Njem) 57.70

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.