Socijalni dućan – pohvalna ili porazna vijest?

Grad Čakovec najavljuje otvaranje Socijalnog dućana od jeseni u Čakovcu.
Prema riječima gradonačelnika Stjepana Kovača, u Čakovcu postoji velik broj ljudi koji vrlo teško spajaju kraj s krajem, a nisu korisnici nikakvih oblika pomoći.
I tako Čakovec, grad koji se izdvaja i po iznosu duga po svakom blokiranom, koji je na listi ukupnog duga došao na čak peto mjesto u Hrvatskoj (svaki blokirani građanin u Čakovcu u prosjeku duguje čak 344 tisuće kuna), grad koji je proglašen najnesigurnijim, grad u kojem kad postaviš pitanje Di su pare? završiš na policiji na obavijesnom razgovoru, ali ga se voli nazivati Gradom po mjeri čovjeka, koji se nalazi u Međimurju, kojeg se opet voli nazivati mala Švicarska, pomaže da dođe do otvorenja socijalnog dućana. A da nije možda pomogao i da dođe do potrebe za socijalnim dućanom!?

No brine jedan izraz koji je prošao gotovo nezamijećeno:
u naslovu Na jesen se u Čakovcu otvara prvi Socijalni dućan ovaj redni broj PRVI djeluje prilično zloslutno! Kakva se to sudbina sprema Čakovčancima i Međimurcima, koliko će to još trebati socijalnih dućana?
prvi socijalni dućan

Ne treba nama mala Švicarska za odabrane, nama treba Međimurje za sve Međimurce!

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.