Porcijunkulovo, 29. 7. – 3. 8. 2016.

porcijunkulovo_2016

Porcijunkulovo je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava 52. godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca.

Prvobitno zamišljena kao ‘Sajam tradicijskih zanata’ vezan uz crkveni blagdan ‘Gospe od anđela – Porcijunkule’ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status ‘najveće turističke manifestacije u županiji’ koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec.

Čast da otvori Porcijunkulovo na Trgu Republike dobila je popularna pjevačica Jelena Rozga. Idućeg dana u Čakovec stiže dašak Jadrana uz Klapu Cambi, dok je nedjelja rezervirana za legendarnog Mladena Grdovića. 1. kolovoza u Čakovcu će koncert održati jedan od najpopularnijih glazbenika s ovih prostora Bajaga zajedno s Instruktorima.

U utorak, 2. kolovoza svi ćemo zapjevati bezvremenske hitove Parnog Valjka, dok posljednjeg dana stižu majstori klapske pjesme Klapa Kampanel. Na predstavljanju je bio i Aki Rahimovski, pjevač Parnog Valjka.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno tu je i “Ulica kišobrana”, koja je svojom atraktivnošću postala hit manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista.

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.