HSS odlučio: na izbore idu sa SDP-om

Konferencija HSS-a

HRVATSKA seljačka stranka će na predstojeće prijevremene parlamentarne izbore izaći u predizbornoj koaliciji s SDP-om, odlučio je većinom glasova u Jastrebarskom Glavni odbor HSS-a.

“Na temelju izvješća pregovaračkog tima HSS-a, Glavni odbor HSS-a donosi odluku da HSS sklopi sporahzum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore 2016. i izbore za Europski parlament 2019. sa SDP-om i njegovim koalicijskim partnerima”, izjavila je Hini glasnogovornica HSS-a Petra Vresk.

SDP je navodno HSS-u ponudio mjesto potpredsjednika Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i još četiri do pet saborskih zastupnika.

U stanci zasjedanja Glavnog odbora, predsjednik HSS-a Krešo Beljak nije u izjavi za Novu TV želio konkretno odgovoriti što im je SDP ponudio, “Ne bih sada govorio o brojkama, konkretno smo razgovarali o programima, razgovarali smo o tome da preuzmemo u nekoj budućoj Vladi odgovornost za određene stvari, a ne da samo pričamo napamet”, izjavio je.

Naglasio je kako HSS ima dovoljno stručnih kadrova te kako je vrijeme da netko konačno počne raditi na hrvatskom selu i na hrvatskoj poljoprivredi. “To u zadnjih 25 godina nije bio slučaj, selo je devastirano. I o tome smo razgovarali i sukladno tome spremni smo sigurno podnijeti odgovornost, odnosno napokon početi raditi ne pogodujući velikima, nego isključivo malom čovjeku i spasiti hrvatsko selo i hrvatsku državu”, istaknuo je Beljak.

Zastupnica u Europskom parlamentu i članica HSS-ova Predsjedništva i Glavnog odbora Marijana Petir ranije je izjavila kako joj je neprihvatljiva koalicija HSS-a sa SDP-om jer te dvije stranke, rekla je, baštine bitno drugačiji sustav vrijednosti.

Glavni odbor HSS-a ima 134 člana, a kvorum je na sjednici činilo 110 HSS-ovaca.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.