Cmrečnjakovo vino: London je rekao – ‘This wine is the best’

Vina Cmrečnjak

Fantastična vijest stiže iz Londona, u kojem je držan ‘Decanter 2016’ (Wordl wine awards) najveće svjetsko ocjenjivanje vina pristiglih iz velikog broja zemalja iz cijelog svijeta, pa tako nekoliko njih iz Hrvatske i Međimurja.

Iz Međimurja to je bilo vino ‘Sauvignon’ berbe 2015. Vinogradarstva i podrumarstva ‘Cmrečnjak’ iz Svetog Urbana.

U žestokoj konkurenciji od preko 16.000 uzoraka vina i ocjenjivanjem metodom od 100 bodova, Cmrečnjakovo vino je dobilo 90 bodova što mu je donijelo srebrnu medalju, a to znači da je svrstano među 5 posto najboljih vina pristiglih na ocjenjivanje.

  • Ispada kako stalno govorimo, sauvignon, sauvignon, sauvignon, ali što možemo kada je zaista vrhunski, što po svuda dobiva odličja i što ga potrošači jako vole, kaže Marko Cmrečnjak, koji je predanim radom i strpljenjem u podrumu stvorio ovo vrhunsko vino.

Na ovom najvećem svjetskom ocjenjivanju mogla su se natjecati samo vina koja su na nacionalnoj razini dobila zlatnu medalju. Ovo vino sadrži respektabilnih 12,3 posto alkohola i vrhunske je kvalitete, a ovih dana u redizajniranoj boci kreće na hrvatsko tržište.

Karakteristike ovog vina su blaga i ugodna sortna aroma, zadivljujuća svježina, lijepa boja i bajkovit okus.

sauvignon

IZVOR: eMedjimurje

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.