Manjka nam bratstva i jedinstva

Dobro, u redu, možda ne bratstva, to je stavljeno u naslov da privučem one, zna se koje, ali jedinstva nam svakako nedostaje.
Pogledamo li sve prosvjede u Hrvatskoj od Domovinskog rata do danas, koliko ih je uspjelo? Većina će reći dva, onaj za stojedinicu, i ovaj neki dan za kurikularnu reformu.
Poneko bi možda htio dodati još pokoji, no to ne mijenja ono što želim reći.
A želim reći kako smo mi Hrvati zaista nejedinstvena nacija.
Neka bude zaista dobra namjera prosvjeda, s dobrom porukom, s pravednim ciljem, ali zavisi tko je organizirao taj prosvjed. Isto kao u Saboru, neka je jedna strana dala dobar amandman, druga strana ga automatski odbacuje, jednostavno jer je došao s druge strane, uopće nema veze što je amandman dobar za Hrvatsku i njene građane.
Neka prosvjed bude od strane konobara, neće ga podržati recepcionari. Neka bude od strane tekstilaca, zabole građevince što ovi prosvjeduju. A traže isto što žele i ovi.
Štrajkaju medicinske sestre, boli doktore ona stvar za to. A trebali bi imati zajednički cilj, dobrobit pacijenta.
Slučajno odabrani primjeri, no pokazuju svo nejedinstvo hrvatskog puka.
Jedno od opravdanja često bude i to da je kao malo te grupacije, što oni mogu i slična izvlačenja.
No ima jedna grupacija koja je jedinstvena, a mene često optužuje da sve trpam u isti koš.
ban za čitatelje
A sad ću opet napisati nešto za što već unaprijed znam da će me u komentarima i porukama nazivati crvenim kominističkim đubretom, a potkrijepit ću također jednim screenshotom
crveno smeće
Iako ja nešto napišem i iznesem svoje mišljenje i svoj stav, uvijek objektivni odmah popljuju sve Međimurce, a među tim objektivcima su i ljudi iz Vukovara, grada koji su branili i Međimurci i tamo poginuli, koji najviše doslovce pljuju po Međimurcima i njihovom doprinosu u Domovinskom ratu.
To ja zovem ispranim mozgom (neću biti bezobrazan pa reći glupim mozgom).
Ako ne želite biti svrstani u isti koš, zašto se ne ogradite od Karamarka, ili je HDZ-ovcima dozvoljeno krasti? Kojim zakonom, da moral i poštenje uopće ne spominjem?
Ili zašto se niste ogradili od Sanadera?
Zašto ste na izborima za predsjednika HDZ-a samo glasali, a ne i birali?
Ne, nisam poklonik SDP-a, ali tamo ima članova koji se jesu suprotstavili Milanoviću, koji su prozvali Milanovića, i na kraju krajeva, gdje su birali predsjednika stranke, a ne samo glasali za njega.
I bilo bi zanimljivo usporediti u kojim se još strankama biralo, a u kojim glasalo.

Ovim skretanjem sam htio napomenuti da treba razlikovati jedinstvo od stada ovaca.
I treba razlikovati birane i izglasane, nije to isto.

A u Hrvatskoj živi jako puno ovaca. Koje ne znaju misliti svojom glavom, jer ili nemaju talenta za misliti ili im je ispran organ za razmišljanje.
Pa se dubina njihovog razmišljanja može vidjeti i u komentarima koje ostavljaju.
Već na osnovu naslova donesu zaključak, slika im ga utvrdi, a prva rečenica (i jedina koju su pročitali) zabetonira njihov zaključak.
A koliko puta zadnja rečenica totalno promijeni smisao cijelog prethodnog teksta? Nebrojeno!

Postoji još jedna stvar koja ujedini Hrvate, barem većinu, i počinje ovaj tjedan. To je EURO na kojem ponovo nastupa Šukerova i Mamićeva privatna interesna grupa (već vidim kako ću u komentarima biti prozvan i četnikom).
Igara, bez kruha!

Znate, ako doista želite promjene, ako doista želite napredak, počnite razmišljati svojim glavama, počnite birati, a ne samo glasati, i jednostavno, recite glasno što mislite.
Nema isprike da vas je malo. Ja sam sam, ali glasno velim što mislim.
Jer želim promjene!
A vjerujte, vlastito i glasno razmišljanje itekako donosi jedinstvo!
I zato, zajebite podjele na ustaše, četnike i partizane.
Podijeljeni punimo džepove njima, zašto ne bismo jedinstveni punili džepove sebi?

jedinstvo

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.