OŠ Strahoninec prvak Hrvatske u futsalu

Pobjednička ekipa učenika OŠ Strahoninec, na čelu s trenerom Sinišom Trajbarom
Pobjednička ekipa učenika OŠ Strahoninec, na čelu s trenerom Sinišom Trajbarom

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u futsalu održano je od 24. do 26. travnja u Poreču, a na natjecanju se našla i jedna domaća ekipa – učenika Osnovne škole Strahoninec, školskoga sportskog društva Vihor.

No, da ne bi sve ostalo samo na sudjelovanju, vješti nogometaši uspjeli su izboriti finale i osvojiti prvo mjesto u svojoj uzrasnoj kategoriji. Učenike je na Prvenstvo vodio njihov trener Siniša Trajbar, prof. Veselju nije bilo kraja jer put do samog finala nije bio nimalo lagan. Naime, dečki su morali ponajprije proći županijsku razinu, gdje su bili prvi, zatim su bili pobjednici Regije „Sjever“ pobijedivši Viroviticu 6:1 te Novi Marof u finalu 5:0, da bi se tek tada kvalificirali na državni susret.

Na Državnom prvenstvu sudjelovale su dvije grupe osnovnih škola, prvu utakmicu učenici OŠ Strahoninec igrali su s Gospićem te uvjerljivo pobijedili 5:1, dok su u drugoj porazili Šibenik rezultatom 6:7. Nakon toga uslijedio je okršaj s najboljima iz druge grupe, Velikom Goricom, koju su pobijedili 3:1, a tek tada uslijedio je šećer na kraju – ekipa učenika OŠ Antuna Gustava Matoša iz Zagreba, od kojih su gotovo svi kadeti zagrebačkog kluba Dinamo.

Da je bilo itekako napeto, nitko ne može poreći, jer su naši dečki gubili do doslovno posljednje tri minute, da bi onda izjednačili, te sedamnaest sekundi prije kraja uvjerljivo u mrežu zabili onaj najvrjedniji gol – pobjednički! Sreći nije bilo kraja, a svemu tome itekako je doprinijela koncentriranost igrača do posljednje sekunde, koje su često ključne u velikim nastupima. I dok su Zagrepčani vjerojatno mislili da je već sve gotovo i da kući odlaze sa zlatnim peharom, naši su preokrenuli i još jednom dokazali da se među njima kriju već iskusni igrači pred kojima je još mnogo pobjedničkih golova.

Učenike je dočekala srdačna dobrodošlica i u njihovoj Osnovnoj školi Strahoninec, čije su ime pronijeli diljem Lijepe Naše.

Za ekipu OŠ Strahoninec igrali su: Borna Štefulj, Matej Mihaljuš, Dominik Blagus, Luka Bogdan, Jakov Kovačić, Leon Meglić, Jan Šimunić, Karlo Senčar, Karlo Blagović, Filip Hadžić. Trener: Siniša Trajbar.

 

Slika i članak preuzeti sa Međimurske novine

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.