Ako imaš pravo prezime – na MEV-u može!

Ako sklopite ugovor o stipendiranju sa recimo, Gradom Čakovcem, jedna od točki ugovora govori o tome kako korisnik stipendije ne smije biti i korisnik neke druge stipendije.
Ostvari li i drugu stipendiju, korisnik gubi pravo na stipendiju Grada Čakovca, i naravno, mora vratiti primljeni iznos stipendije.

No kako piše u pismu koje je uručeno portalu Medjimurje.info, ako imate odgovarajuće prezime, na Međimurskom veleučilištu sve je moguće.
U pismu se traži da nadležne institucije istraže regularnost davanja stipendija, jer pojedini, tvrdi se u pismu, dobivaju već po dvije-tri stipendije.
Dovoljno je samo dati izjavu da ne primate nikakvu drugu stipendiju, i provjera se ne vrši, ali naravno, u slučaju ako ste nositelj odgovarajućeg prezimena, ili u nekakvoj vezi s odgovarajućim prezimenom.
Također se u pismu traži da se ispita gdje završava novac za pojedine humanitarne akcije koji se, navodno prisilno, skuplja za pojedine studente koje ne poznaju ni profesori, dok se neke studente u istoj situaciji niti ne spominje kod dijeljenja novca.
U strahu zbog moguće odmazde, u strahu za posao, mnogi su prisiljeni davati novčane iznose koji se traže preko emaila koji se šalje toliko dugo dok se zahtjev ne ispuni.

PREPORUKA:  Priopćenje Udruge Ovršni

Kako ovo nije prvi put da se spominju nepravilnosti na Međimurskom veleučilištu, bilo bi zaista ne samo potrebno, nego i zakonito da nadležne institucije naprave svoj posao, izvrše kontrolu i raščiste već jednom tu mrežu sumnji i optužbi oko Međimurskog veleučilišta.

U nastavku donosimo screenshot pisma uručenog portalu.

Pismo iz MEV
email MEV

Odgovori