Međimurska županija poziva: On The Move Croatia

On the move

Svako četvrto dijete u Hrvatskoj ima veću težinu od preporučene, a prema rezultatima mjerenja na sistematskim pregledima debelo je njih 13,66 posto, dok 25,8 posto djece u osnovnim školama ima veću težinu od preporučene. Polovica će, upozoravaju liječnici, ostati debeli i kad odrastu.

  • Međimurci i Zagorci bili su najniži, najtanji i najmanji, a posljednjih desetak godina u školama je sve više preuhranjene i pretile djece. Glavni su uzroci sjedilački način život i prekalorična hrana – kaže mr. sc. Narcisa Slugan, rukovoditeljica djelatnosti školske medicine u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije.

Zbog toga je pokrenut projekt Međimurske županije ON THE MOVE (U pokretu).

Za roditelje koji smatraju da je projekt prikladan upravo za njihovu djecu i obitelji u cjelini, preporučamo da ispune anketu na linku koji objavljujemo i pošalju je elektronskom poštom na adresu koordinatorice projekta aleksandra.licanin@medjimurska-zupanija.hr.

Anketni upitnik za roditelje zainteresirane za uključivanje u projekt “ON THE MOVE”

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.