Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu

Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu

Hrvatski skijaški reprezentativac Istok Rodeš postao je svjetski juniorski prvak u slalomu, a Elias Kolega osvojio je brončano odličje u subotnjoj utrci održanoj na olimpijskoj stazi u Sočiju.

Rodeš je tako postao prvi hrvatski skijaš koji je osvojio naslov svjetskog prvaka, a slavlju Hrvata u Sočiju pridonio je i Elias Kolega. Naši su reprezentativci bili na prve dvije pozicije nakon prve vožnje u kojoj je Istok Rodeš briljirao. Od Eliasa Kolege bio je brži za 1.17 sekundi, a trećeplasirani Slovenac Stefan Hadalin zaostao je 1.42 sekunde.

Iako je u drugoj vožnji imao deveto vrijeme, Rodeš je uspio obraniti prednost iz prve vožnje i s ukupnim vremenom 1:36.84 osvojio naslov svjetskog prvaka. Najboljim vremenom u drugoj vožnji do srebrne medalje probio se Nijemac Frederik Norys (+0.65), a Elias Kolega je šestim rezultatom druge vožnje osvojio broncu (+0.85).

U konkurenciji skijašica Andrea Komšić je osvojila 11. mjesto u slalomu, zaostavši za pobjednicom, Njemicom Elisabeth Willibald, 5.30 sekundi. Srebro i bronca pripale su Austrijankama, Katharini Gallhuber (+0.29) i Katharini Huber (+1.15).

PREPORUKA:  Rusi domišljato riješili problem premalog kapaciteta stadiona na kojem će se igrati SP

Veliki uspjeh hrvatskih skijaša prokomentirao je za Jutarnji.hr glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror.

“Ovo je ogroman uspjeh i dokaz da hrvatsko skijanje i nakon Kostelića ima budućnost, ali uz puno brige i ulaganja u tu našu mladost. Napominjem da se radi o natjecanju najboljih juniora svijeta, ovo niti jedan hrvatski skijaš prije nije napravio”.

IZVOR: Jutarnji.hr

Odgovori