Došla zima u ožujku

Snijeg na Sljemenu

U PRVOM dijelu dana u Hrvatskoj će prevladavati umjereno i pretežno oblačno s kišom, u gorskim krajevima sa snijegom.

Susnježice i snijega bit će ponegdje i u nizinama unutrašnjosti. Od sredine dana prestanak oborine i postupno razvedravanje, a kiše još može biti na istoku i jugu Hrvatske.

Vjetar slab i umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeverozapadni, u drugome dijelu dana jugozapadni i zapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, prema otvorenome sjeverozapadnjak, na južnom dijelu prijepodne jugozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 1 do 7, u gorju malo niža. Na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorloškog zavoda.

Najviše snijega jutros je zabilježeno na Zavižanu gdje ga je napadalo čak 74 centimetara. U Delnicama je zabilježeno 40 centimetara snijega, a na Sljemenu 40.

prognoza

Za vikend nas očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremeno kiša, posebice na Jadranu i u predjelima uz Jadran gdje mjestimice može biti obilnija te praćena grmljavinom. U unutrašnjosti u jutarnjim satima ponegdje magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i južni, u ponedjeljak sjeverni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u nedjelju i ponedjeljak prolazno bura i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka uglavnom u porastu, samo će subotnje jutro biti hladno, posebice na kopnu.

IZVOR: Index.hr

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.