Unutarstranački izbori u ORaH-u

U javnosti nezapaženo i medijski neprimjećeno, u ORaH-u se danas održavaju unutarstranački izbori, koji određuju budućnost stranke.

Nakon neuspjeha na parlamentarnim izborima i neulaska u Sabor, koji je rezultirao ostavkama predsjednice stranke Mirele Holy, potpredsjednice i potpredsjednika Božane Zadro i Davora Škrleca, te većine članova Predsjedništva i Glavnog foruma, ORaH-u je prijetilo prisilno gašenje stranke po sili zakona jer nitko nije mogao legalno, po važećem Statutu, sazvati izbornu skupštinu.
No uz upornost pojedinaca, uspjela se ipak osigurati regularnost izbora, a danas članovi ORaH-a biraju predsjednicu/ka stranke između Ljiljane Katičić, Luke Kellera i Lea Vukelića, nakon što je od kandidature odustao Fruk Slobodan.

Iako ne baš nepoznati u javnosti, tko god bude izabran čeka ga težak posao: traženja mjesta za sebe i stranku u javnosti, medijima i političkom životu Hrvatske.

A vrlo vjerojatno je i da sudbina stranke ovisi o tome tko će danas biti izabran za prvog čovjeka stranke, i rukovodstvo, jer nemali broj članova je povezao pojedina imena kandidata s (ne)budućnošću stranke.
I iako je ORaH doživio neuspjeh na izborima, stranka je koja je po svom programu itekako potrebna na hrvatskoj političkoj sceni.

Napomenimo i da se izbori provode elektronskim putem, i njihov e-vote je jedinstven među strankama u Hrvatskoj.

ORaH e-vote

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.