Preko pošte do diplome

U nedavnoj nagradnoj igri ovog portala, imali smo dvoje pobjednika, jednog iz Peklenice kod Murskog Središća (dakle, moj Međimurec) i jednu dobitnicu iz šibenske Brodarice. Nagrade su bile moje knjige i odmah u ponedjeljak sam otišao da pošaljem nagrade sretnim dobitnicima.
Kako sam se na glavnoj pošti već dvaput opekao, jer su mi bez pitanja naplatili nekakvu brzu dostavu, a i živim na čakovečkom Jugu, odnio sam pošiljke na Poštu Jug.
Platim poštarinu i manje nego sam očekivao, i u ponedjeljak, 12:25 predam obje pošiljke.
Odem kući, obavijestim dobitnike da su knjige poslane i zamolim ih povratnu informaciju o isporuci.
I već sljedećeg jutra, u 08:30 javlja mi dobitnica iz Brodarice da su knjige došle.
A dobitnik iz Peklenice, ove tu u Međimurju, cca 20 km udaljenosti, tek sutradan, u srijedu u 13:00 sati javlja da mu je upravo poštar isporučio pošiljku s nagradom.
Prvo sam htio zatražiti objašnjenje od Hrvatske pošte, ali sam odustao.
Jer sam već dobivao odgovore na slična pitanja u kojima je upotrebljeno mnogo riječi, a nije rečeno ništa.
Hrvatska pošta je već ionako odavno izgubila svoju prvotnu i osnovnu namjenu.
Stali su uz bok Todoriću, Tisku i sličnima pa se već prodaje sve i svašta u prostoru pošte, a prvotna osnovna djelatnost postaje tek usputna.
Konzum htio raditi laboratorijske preglede, Tisak prodaje smrznutu ribu, Pošta prodaje lampaše itd.
Mislim da bi se i benzinske postaje morale uključiti u taj proces i početi prodavati kruh i šnicline, i to već panirane, pa kad se u noći vraćate s puta, kupita kruh i pohani šniclin na benzinskoj i doma ga samo ispržite.
A i pekare bi morale prodavati povrće, barem rajčicu, krastavce, papriku i zelenu salatu.
Recimo, imate ručak kuhan još od jučer, treba vam samo svjež kruh i mlijeko i malo rajčice za salatu. I sad, jer pekare gdje kupujete kruh i mlijeko ne drže povrće, vi morate onda još ići na tržnicu.
(Perfekcionisti, zašutite, znam da je rajčica voće, no taj podatak nije važan za ovu priču!)
Ili, odete kupovati namještaj za dnevnu sobu. Ta trgovina namještajom bi odmah morala prodavati i knjige, tako da kad vidite koji ste regal odabrali za dnevnu sobu, odmah možete kupiti i metar-dva knjiga s koricama koje pašu uz regal.
A zapravo bi trebali imati u ponudi i suđe i porculan, da se i onaj stakleni dio regala popuni s kristalnim čašama odgovarajuće visine i širine, a zdjela iz servisa s tanjurima stane u pretinac regala, a ne da dođete doma i vidite da vam zdjela ne stane u pretinac!

Poanta je sljedeća, moramo shvatiti da svaka roba ima svoje tržište, samo mu se treba prilagoditi.
A kad imate robu,i imate tržište, lako se odredi i cijena.
Evo, i zdravstvo se priprema za reformu, moći ćete kupiti kilogram ili dva zdravlja, ovisi koliko ste financijski potkovani.

Sve ima svoju cijenu, pa i diplome, zar ne Milijane?

Kolko košta?

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.