Parkiraju kao govna

Kako piše Telegram, Francuzi su smislili genijalan način osvete bezobraznim vozačima koji uvijek parkiraju ne mareći za druge, parkirajući svoje automobile blokirajući pločnike i biciklističke staze te na taj način ometaju ostali promet.!

Pješaci i biciklisti iz Marseillea čiji vozači su poznati po brutalnim kršenjima prometnih propisa smišlili su originalan i prilično jednostavan način kako se boriti protiv takvih vozača. Na automobile koji su parkirani na mjestima gdje ni u kojem slučaju ne bi trebao biti parking lijepe naljepnice u raznim živim bojama na kojima piše: “Parkirao sam kao govno.” Na taj način nedvosmisleno pokazuju što misle o vozaču parkiranog automobila.
Na Twitteru pod oznakom #gcum objavljuju fotografije parkiranih auta.

#gcum

Organizator ove kampanje je grupa Revendic’Art, a u samo nekoliko tjedana prodano je nekoliko tisuća naljepnica. Zanimljivo je da naljepnice ne kupuju samo pješaci i biciklisti, već i ostali vozači automobila koje ovakav nemar drugih suučesnika u prometu itekako smeta.

“Ideja je olakšati psihičku bol tisuća frustriranih vozača, koji svakodnevno moraju voziti na deseti kat parkirališta, jer se netko osjećao toliko komodno da je parkirao automobil na tri parkirna mjesta,” kaže glasnogovornik incijative.

#gcum_fr

Paket od 60 naljepnica prodaje se po cijeni od 19 eura. Organizatori kažu da se naljepnice mogu lako skinuti i isprati pa ne oštećuju automobil. Originalna ideja već se proširila i po nekim drugim francuskim gradovima.

Osim naljepnicama, građani i na društvenim mrežama dijele fotografije pogrešno parkiranih automobila,a neke od njih su prilično bizarne. Na Twitteru ih objavljuju pod prepoznatljivim hashtagom #gcum – što je kratica za Gare Comme Une Merde (parkirao kao govno).

@gcumerde

Evo dragi čitaoci, želite li, pošaljite i vi nama slike onih koji “parkiraju kao govna”, objavit ćemo ih.
Hashtag neka bude #pkg

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.