Hrvatska, zemlja stoke sitnog zuba

stoka sitnog zuba

Službeno se imena kandidata za ministre još ne žele otkrivati, no neslužbeno – uz novog predsjednika vlade Tihomira Tima Oreškovića i dvojicu potpredsjednika Tomislava Karamarka i Božu Petrova, ekskluzivno donosim imena novih ministara nove Vlade stare Hrvatske!

Milijan Brkić – obrazovanje
Ministarstvo dobio na osnovu obećanja da će u kratkom roku sastaviti jedinstven cjenik za diplomske radove za područje cijele Republike Hrvatske.
Obavezao se da će diplome kategorizirati na slijedeće kategorije:
– diplome dobivene prepisivanjem diplomskih radova,
– diplome dobivene kupnjom diplomskih radova,
– diplome dobivene pisanjem u vlastitoj produkciji.

Bara Penezić – financije
Domaćica iz Čakovca, nepoznata širokoj javnosti.
U prvi plan su je izbacile njezine kućanske financije, jer sa samo muževom neredovitom plaćom uspijeva prehraniti peteročlanu obitelj, platiti režije i studiranje najstarijoj kćeri, a prošli mjesec je za najmlađe dijete uspjela osigurati čak i nove bilježnice za školu.
Dodatan plus joj je bio što se ogradila od izjave Darinka Kosora koji se divi onima koji rade, pardon, koji su na poslu za samo 15 000 kn. G-đa Bara je izjavila da ona toliko dobiva mjesečno, sigurno bi imala još koje dijete!

Marko Grubnić alias Modna maca – promet
Dobio je podršku sa svih strana jer je zorno prikazao kako se u isto vrijeme može biti na više mjesta, što nedvojbeno govori u prilog o stanju naših cesta, autocesta, seoskih puteva, željeznice, brodova, trajekata, aviona, a da ne pričamo kako je nestala potreba za Pelješkim mostom.

Ivica Todorić – gospodarstvo
Budući da ova Vlada želi biti otvorena i transparentna,
odlučili su staviti karte na stol i jasno reći tko je tko u ovoj državi.

Golema kornjača – zdravlje
Ako je Kaligula mogao svog konja proglasiti senatorom, zašto se Golema kornjača ne bi mogla proglasiti ministricom zdravlja?
Goleme kornjače najduže žive među kopnenim životinjama. Za jednu na Tongi govorilo se da je imala 193 godine. Provjereno najstarija doživjela je 152 godine.
Nije li to odlična preporuka?

Pascal Tang – turizam
Trojica mladića iz Francuske došli su u Hrvatsku, odlično su se zabavili, snimili video i objavili ga. Bez puno filozofiranja, skupih slogana, nesuvislog marketinga,
izreklamirali su Hrvatsku fenomenalnim videom.
Autor je Pascal Tang.

Surija Mehmeti – socijalna skrb
Iskočio je u prvi plan nakon svoje prošlogodišnje izjave na javnoj tribini u Čakovcu na temu ukidanja socijalne pomoći i teškog položaja Roma pri ostvarivanju socijalnih prava:
“Hvala Bogu ako će tako biti, zato ja svojim Romima poručujem, napravite djecu, rađajte djecu, da nas ima što više i da jednog dana i mi dođemo na mjesto gradonačelnika, župana i zašto ja Surija Mehmeti ne i za premijera.”

Maja Šupe – pravosuđe
Iako je Tomislav Horvatinčić proglašen krivim zbog nesreće u kojoj je život izgubio nautičarski bračni par Salpietro iz Italije, ovo nije prvi put da je Horvatinčić osuđivan zbog nesreća koje je skrivio, a koje su rezultirale smrtnim posljedicama.
“Sud je kao olakotne okolnosti cijenio žaljenje, odnos prema djelu i posljedicama djela, spremnost da naknadi štetu obitelji, činjenicu iz kaznene evidencije da je neosuđivan, te da je teškog zdravstvenog stanja, dok posebnih otegotnih okolnosti nije našao” obrazloženje sutkinje Maje Šupe.
Odličan izbor!

Vlado Košić – kultura
Sisački biskup Košić ugostio je osuđenog ratnog zločinca Kordića i optuženika za ratne zločine Jelića, izvrijeđio i popljuvao Petrova, a zatim mu rekao da ga voli.
Tko je bolji od njega da širi kulturu ljubavi i tolerancije?

Josip Klemm – MORH
Čovjek koji je pokazao kako se organizira obrana sa plinskim bocama, organizira slet u KKK majicama, brani šator.
Iskustvo na prvom mjestu!

Đuro Glogoški – branitelji
Izuzetan doprinos da branitelji budu na svježem zraku, pa makar i nasred ceste, glavno da nisu zatvoreni u stanovima i da imaju neku aktivnost.

Velimir Bujanec – zaštita okoliša
Čovjek koji voli bijelo, osim kad su u pitanju crne uniforme.

Izbjeglica iz Sirije – regionalni razvoj i fondovi Europske unije
Osoba koja je pokazala sav sjaj i svu bijedu regionalne suradnje i spremnost EU fondova na pomoć.

Vilibor Sinčić – MUP
Već ima dovoljno iskustva s privođenjima, pa makar i u reklamne svrhe.

Josip Bozanić – vanjski poslovi
Vatikan nas je prvi priznao, on bi mogao i zavaditi nas prve sa Vatikanom!

Tamo gdje je more bistrije od naroda

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.