Nova godina počinje s niskim temperaturama, zatim slijedi stvaranje snježnog pokrivača

Autocesta

Posljednji dan 2015. godine proteći će uz pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. No, prema večeri sa zapada očekuje se postupan porast naoblake.

Državni hidrometeorološki zavod u najnovijoj prognozi najavljuje da će vjetar na kopnu biti uglavnom slab, a na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura.

Najniža temperatura u unutrašnjosti uglavnom između -8 i -3, na Jadranu od 2 do 7 °C. Najviša dnevna od -2 do 2 na kopnu te od 5 do 10 °C na Jadranu.

Do subote djelomice ili pretežno sunčano i u unutrašnjosti hladno. U subotu postupno naoblačenje sa zapada do kraja dana s oborinama.

U noći na nedjelju i u nedjelju na Jadranu kiša, a u unutrašnjosti u početku kiša, zatim snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača i u nizinama.

Prema dugoročnoj prognozi Accuweathera, u Zagrebu bi se tijekom nekoliko dana, koliko se očekuje da će padati snijeg, mogao stvoriti snježni pokrivač od desetak centimetara.

IZVOR: Jutarnji.hr

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.