Međimurci, odmozite!

Dakle, bili ti izbori, je li, i prošli, jel’ tako, Precednica i ona Borna što je došla do love preko one stvari čestitaju ADZ-u na nekoj pobjedi, ali o toj pobjedi nije bilo u sportskom dijelu dnevnika, a sad već neko novo natjecanje tko će prije prijeći most.

Moram priznati da ne stignem to sve pratiti, a nisam siguran ni da shvaćam sve ispravno, a ne bi htio da se zeznem na sljedećim izborima, pa bih ja sad napravio male konzultacije, e da bi bio spreman za sljedeće izbore.

Znači, idemo prvo o onih nekih 1000€ za svako novo djetešce.
Da li tu spadaju i bebe koje su već napravljene, ali još im fali koji mjesec dok odluče izaći iz majčine utrobe, ili se to odnosi samo na one koje će tek biti napravljene nakon što se formira Vlada ( i ne kužim zašto kažu Vlada, po srpski, kad je hrvatsko ime Vlado, ali ajde, nećemo sad o detaljima).

E sad, ja sam, naravno, iz Međimurja, što se vidi, naravno, po tome što teže shvaćam. Pa molim da mi objasnite sljedeće:
budući da su Međimurci žive lijenčine za pravljenje djece, a Cigani ne znaju ništa drugo da rade nego samo djecu (kad treba bez problema prebace i normu), hoćemo li mi Međimurci onda postati manjina? Ako da, hoćemo li imati pravo i da glasamo kao manjina?
Znam (ipak nešto znam) da kad hoćeš glasati, možeš glasati (znači ne birati, nego samo glasati) ili kao manjina ili za ove, kako se to veli, izborne liste.
Ali kako je Hrvatska samo do Drave, mi Međimurci bi morali imati pravo glasa kao i dijaspora, jer logično, mi smo preko Drave, najočitija dijaspora.

I tako, nakon svih ovih razmišljanja, ja mislim da bi mi Međimurci morali na sljedećim izborima glasati prijepodne u gornjem Međimurje kao Rvati, pa onda dok se vozimo u donje Međimurje usput skočiti do Varaždina i glasati kao dijaspora, i onda, nakon što nas Varaždinci počaste ručkom, naravno, poslije podne u donjem Međimurju glasati kao manjina.
Mislim da bi to bilo jedino pravedno, s obzirom koliko love mi iz Međimurja dajemo u Zagreb, a ne priznaju nas da smo u Hrvatskoj, i priprema se program kojim ćemo postati manjina.

Eto, idem sad pojesti koji orah, vele da su orasi zdravi za mozak, dok mi moja tajnica to sve napiše!

Moja tajnica

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.