Zabranjuju li nam to stranci domoljublje?

Čujem da je sinoć bila dobra utakmica, čujem da su naši poveli, čujem da je penal bio sumnjiv, čujem da smo izgubili, ali časno se boreći!

Čuo sam to jutros od kolega koji su došli na smjenu, jer ja sam sinoć radio, zapala me noćna smjena.

Za one koji još nisu riješili anagram firme u kojoj radim, evo, nek se zna: Mrak Box = Boxmark, onaj u Trnovcu Bartolovečkom.

I tako sam sinoć, izvršavajući zajedno sa svojim radnim kolegicama i kolegama radne zadatke na svom radnom mjestu u Boxmarku, saznao kako su se osjećali logoraši u konclogorima, kako su se osjećali crnci dok su prodavani u roblje!

Jer sinoć, negdje nakon početka utakmice Brazil-Hrvatska, došla je kontrola. Došla je siva majica (siva majica=šefica odjela) i u pratnji zaštitarke kontrolirala da netko slučajno preko mobitela ili tranzistora ne sluša prijenos utakmice, ispitavala majstore jesu li radnici slučajno saznali rezultat utakmice, provjeravale po WC-ima nije li se netko sakrio u WC da sazna rezultat! (Nismo primitivan narod i nitko nije okrenuo svoj spolni organ prema njima da ih pomokri!) Bila je to prava smotra logoraša, izvedena po svim pravilima struke!

Bio je to postupak izveden na način koji se ne veže niti uz socijalizam, niti uz kapitalizam, već uz čisto robovlasništvo!

Ako mala plaća nije dovoljna motivacija, ako svakodnevne prijetnje otkazom nisu dovoljna motivacija, naši VLASNICI nađu uvijek nove načine da nas motiviraju!

No ono jedno pitanje koje me cijelo vrijeme kopka: ZABRANJUJU LI NAM TO STRANI VLASNICI DOMOLJUBJE???

Jer meni to liči na to, a ako je to tako, poštovana Vlado RH, (nedavno ste posjetili i jedan pogon te, kako ste, neinformirani kao i inače, rekli “domaće” firme), onda se malo uputite u zbivanja u Hrvatskoj, nama trebaju radna mjesta, a ne robovlasnička! Ako nas prodajete, pa zar vrijedimo toliko malo?

Ne znam kakve će posljedice za mene imati pisanje ovog članka, no evo, došao sam iz noćne i krenuo odmah da ga napišem, jer sam još u šoku od doživljenog poniženja!

arbeit macht frei

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.