Bodi lengviđ

govor tijela

Upravo sam došao sa jedne tribine o Političkoj komunikaciji, i baš je bilo fajn. Nije bilo govora samo o političkoj komunikaciji, već i općenito o komunikaciji među ljudima, ne samo riječima, već i o govoru tijela, što nam koja kretnja govori, jer kod nekog govora, riječi jedva čine do 20% komunikacije, preko 80% poruke prema publici prenosimo govorom tijela.

neverbalna komunikacija

Sjetite se samo Billa Clintona kad je mahao rukom prema Monici Lewinsky i vikao: Ja nisam imao ništa sa tom ženom! i istovremeno potvrdno klimao glavom, tijelo je potvrđivalo da je ipak imao nešto sa njom, i to baš onak, intimno:)

mentalni poremecaj

Razmotrili smo mi različite situacije, dati su različiti primjeri, jer kod obraćanja publici svjesno prenosimo riječi, no intonacija i kretnje su nesvjesne reakcije.

vještina

I onda mi je u jednom trenutku palo na pamet, pa ja sam konobar, i u mom zanimanju je govor tijela izuzetno važan, jesam li ono zadnji put poslao krivu poruku jednoj osobi pa je pomislila da mi se sviđa, ili je poslalo moje tijelo tu poruku, ili se ta osoba sviđa mom tijelu, ili mi se sviđa tijelo te osobe, ah, sve mi se izmiješalo, i zato dragi gosti, svi mi se sviđate, samo kaj to sad ne vidite:)

ženski govor tijela

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.