Novi kolektivni ugovor

Na internet je procurila nova verzija kolektivnog ugovora, pa je prenosimo u cijelosti:

1. BOLOVANJA
Više se ne prihvaća “Potvrda o privremenoj nesposobnosti za rad” kao dokaz bolesti. Ako možete stići do doktora, možete stići i na posao.

2. OPERACIJE
Operacije su strogo zabranjene. Dok ste zaposleni u firmi, potrebni su vam svi vaši organi. Ne smijete sebi dopustiti da vam neki od njih bude operativno odstranjen. Zaposlili smo vas cijelog, zato će se svaki operativni zahvat na vašem tijelu tretirati kao gruba povreda radne discipline.

3. PRAZNICI
Svaki zaposleni dobit će rješenje o korištenju 104 praznika godišnje. To su sve subote i nedelje.

4. SMRT ČLANA BLIŽE PORODICE
To nije izgovor da izostanete s posla. Mrtvom rođaku ionako više ne možete pomoći, zato je sav vaš trud uzaludan. U rijetkim slučajevima kada je vaša prisutnost na pogrebu neizostavno potrebna, treba održavanje pogrebnih ceremonija dogovoriti kasno poslijepodne kako to ne bi utjecalo na vašu prisutnost na poslu.

5. SMRT ZAPOSLENOG
Smrt zaposlenog je prihvatljiva kao opravdanje za izostanak sa radnog mjesta, ali
uz uvjet da je o tome prethodno izvješten poslodavac – najmanje 14 dana prije
nastupa događaja, kako biste u tom razdoblju mogli da pripremite svog nasljednika za
preuzimanje poslova koji su u tijeku.

6. UPOTREBA WC-a
Ustanovljeno je da se zaposleni previše vremena zadržavaju u WC-u. Ubuduće će
Uprava prirediti raspored korištenja toaletnih prostora po abecednom redu. Na primjer:
– Svi zaposleni sa prezimenom na A obavljaju svoje potrebe u toaletu u vremenu od
8:00 do 8:20.. Svi zaposleni kojima prezime počinje slovom B obavljaju svoje potrebe od 8:20 do 8:40 i tako redom…
– Ako u određenom razdoblju ne obavite svoje potrebe u toaletu, morat ćete pričekati slijedeći dan kad opet budete na redu. Osim toga, novom uredbom vrijeme korištenja ograničeno je na 3 minuta. Po isteku tog vremena oglasit će se alarm, automatski će nestati toaletni papir, a vrata WC-a će se otvoriti.

7. ODMOR ZA RUČAK ILI UŽINU
Mršavim ljudima pripada sat vremena za ručak jer moraju da jedu više da bi izgledali zdravi. Ljudima normalne težine pripada 30 min odmora, tako da uspiju da održe težinu. Debeli imaju samo 5 minuta vremena, da pojedu pilulu za mršavljenje i popiju čašu dijetetskog napitka.

8. PRAVILA OBLAČENJA NA RADNOM MESTU
Preporučljivo je da se oblačite primjereno svojim prihodima. Ukoliko postane upadljivo da nosite skupu odjeću, poslodavac će iz toga zaključiti da vam je imovinsko stanje solidno i da vam za rad ne treba plaća.

9. PRIJELAZNE ODREDBE
Svaki zaposleni je moralno obvezan prema svojem poduzeću. Dužnost poslodavca je da vam ugodi i da vam omogući da se dobro osjećate na radnom mjestu, stoga o svim pitanjima, komentarima, problemima, pritužbama, ljutnjama, uznemirenosti ili prijedlozima u vezi sa ovim Kolektivnim ugovorom treba izvjestiti drugog poslodavca koji je vezan istim Ugovorom.

Ove odredbe stupaju na snagu čim ih pročitate.

kolektivni ugovor

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.